Вітаю! Недавно почав цікавитися карпфішингом і зіткнувся з проблемою. Ловлю на великому ставку, перспективні точки знаходяться досить далеко від берега, метрів за 80-120. Прикормку закидаю кобброю, але розумію, що це не дуже точно і багато корму не донесеш за раз. Старші товариші по хобі кажуть, що треба використовувати човни або спеціальні катери для прикормки, але я поки що не розумію, як це все працює і чи варто воно своїх грошей. Хто може пояснити докладніше?
Вітаю! Недавно почав цікавитися карпфішингом і зіткнувся з проблемою. Ловлю на великому ставку, перспективні точки знаходяться досить далеко від берега, метрів за 80-120. Прикормку закидаю кобброю, але розумію, що це не дуже точно і багато корму не донесеш за раз. Старші товариші по хобі кажуть, що треба використовувати човни або спеціальні катери для прикормки, але я поки що не розумію, як це все працює і чи варто воно своїх грошей. Хто може пояснити докладніше?
Питання дуже актуальне, особливо для карпфішингу на великих водоймах. Коббра - це добре для невеликих відстаней, але коли потрібно завезти кілька кілограмів бойлів і пелетсу на сотню метрів, це вже не варіант. Човен теж можна використовувати, але це додаткові габарити, потрібен приціп для транспортування, не на всіх водоймах дозволено моторні човни, плюс шум від мотора може налякати рибу. Тому більшість карпятників переходять на спеціалізовані радіокеровані катери для прикормки. Вони компактні, працюють тихо, можуть нести до 2-3 кг корму за один рейс, мають хорошу дальність управління. Основна перевага - точність доставки, ти можеш завезти прикормку саме в ту точку, куди закинув снасті, і при цьому не створювати зайвого шуму на водоймі.
Я використовую такий катер вже третій сезон і дуже задоволений. До покупки теж сумнівався, здавалося що це зайва трата грошей, але після першої ж риболовлі зрозумів, що це must-have для серйозного карпфішингу. Головні переваги: можеш рибалити на великих водоймах, де перспективні точки далеко від берега; економія сил - не треба годинами махати коброю; можна швидко докормити точку, якщо клювання припинилося; при русі катер створює мінімум шуму, набагато менше ніж човен. Є моделі різної складності - від простих, керованих пультом, до продвинутих з GPS-навігацією, які можуть самостійно їхати в задану точку. Я собі брав версію з автопілотом і ехолотом, це дозволяє не тільки прикормку возити, а й вивчати рельєф дна. Якщо цікавить, гляньте варіанти тут https://www.balamaga.in.ua/ua/tovary-dlya-rybalki/korabli-dlya-prikormki/korablik-dlya-rybalki - там є різні моделі під будь-який бюджет і потреби.